East Coast vs. West Coast

Ida ställde denna fråga. Så tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om det istället: 


Har fått denna fråga ett x antal gånger nu nämligen och har fortfarande lika svårt att svara varje gång! Jag och Lisa diskutera även detta en del och tycker personligen att östkusten är bättre överlag. Jag vet att mångar här i Cali skriker rakt ut nu för de inte håller med, men detta är MIN åsikt. Ta mig inte fel, jag ÄLSKAR västkusten. Men JA, det är väldigt annorlunda. Jag tycker att detta mer är en plats man åker till för att semestra och uppleva saker, vilket är svårt när man bara har helgerna off (om ens det). Fritiden är underbar men i den stora helheten gillade jag ändå östkusten lite lite bättre när det kommer till att leva på platsen under en längre tid. Finns många anledningar till varför såklart och mycket går knappt beskriva men ska försöka dra några exempel.

Först och främst är det i stort sett aldrig dåligt väder här. "Åh nej, det lät ju jobbigt" tänker ni nu...men ja faktiskt. Jag blev på SÅ himla bra humör när jag vakna upp i DC och det var varmt & soligt ute medan jag nu tar de som en vana och inte känner samma lycka. Sedan tror jag inte att platsen spelar jättestor roll heller när man åker som Au pair utan det allra viktigaste är nog hur man trivs med familjen. Vilken familj du än kommer till så kommer det alltid finnas saker att störa sig på tyvärr. Som en vän sa "även om du skulle flytta in hos din bästaväns familj skulle du hitta saker du inte tycker om" för alla är vi olika. Jag har haft saker och har saker jag inte alltid gillar & går i taket och blir tokig på vissa dagar. Det kan se ut som på bilder osv. att jag lever världens lyxliv, men nej...långt ifrån. Men det är klart jag inte sitter och postar bilder när jag ligger i sängen och äter chips, choklad, deppar eller gråter. Inte heller på ungar som skriker & bråkar. Det finns det väl ingen som gör? eller. Nej, jag ligger inte och gråter varje dag, jag älskar mitt liv men ibland är det TUFFT. Nu kom jag bort mig lite... men poängen är, mitt liv i DC var SÅÅÅ himla annorlunda jämfört med mitt liv här i SF.

Jag älskar de båda men de är svårt att jämföra eller välja en plats. Det är så mycket runtomkring som ska stämma och avgör också. Men som sagt jag ser Cali iöverhuvudtaget som en semesterplats, där man åker runt på roadtrips och vill ha mycket ledig tid medan jag hellre skulle bosätta mig på östkusten. Sedan är människor väldigt annorlunda här från där med. Mer ordningsamma, hälsosammare, trevligare, har en helt annan livsuppfattning osv. på andra sidan (enligt min uppfattning). Människorna i Cali lever i sin egna lilla "bubbla" medan östkusten har många olika sorters platser, människor & "står med fötterna på jorden". Detta gäller alla amerikanare i allmänhet och inget jag grundar på mina värdfamiljer alls. Gillar båda platserna på olika sätt. Svårt att beskriva, men hoppas det kändes som ett någorlunda bra svar ändå och jag är säker på att du kommer stortrivas på östkusten Ida, vill höra allt om familjen så småning om. Tusen lycka till!!!


Lite bilder från mitt tidigare liv & mitt nuvarande:


 
 


Kommentera här: