One Year Ago

Tänk att det redan gått ett år sedan jag var hemma i Sverige och överraskade alla över jul. I år blir det en Amerikansk jul istället, för första gången. Men nog saknar man detta lite!


Merry Christmas

Har varit extremt dålig på att ta bilder denna julen, speciellt jämfört med förra. Väldigt olikt mig. Men har varken haft tid eller ork riktigt. Husen runt omkring här är verkligen som på film. Överdrivet upplysta & dekorerade. Jag bara älskar det! Får jag tid över så ska jag visa er en dag innan allt plockas ner. Sååå mysigt!!


Annars har jag inte haft jättemycket julkänsla detta året. Palmerna & vädret är väl största anledningen till det.
Julen är så annorlunda här mot hemma... Först och främst firar man det inte på julafton "Christmas Eve" den 24e, utan istället på Juldagen "Chirstmas day" den 25e. Så inatt kom tomten på besök medan barnen sov och imorse var det fullt med paketet under granen. Barnen öppnar paketen direkt på morgonen, kl. 7. det är inte direkt någon utdelning utan de "kastar" sig rakt över sina saker. Haha. Sedan leker de med sina saker resten av dagen & lite folk kommer senare över för middag. Vi ska äta något kött & Fried Turkey. Igårkväll åt vi middag med familjen här hemma bara, ställde fram kakor & mjölk för tomten och la oss hyfsat tidigt. Innan jul här har de även något som kallas "elf on the shelf", något jag älskar och kommer ta med mig hem till mina egna barn i framtiden. Väldigt populärt här bland många amerikanska familjer. Min första värdfamilj förra året hade bland annat en & igår dök den även upp här hemma. Det är alltså en liten docka/Elf som har magiska krafter och under hela december vaktar över barnen. Barnen får döpa den, men absolut inte röra vid den för då försvinner magin. Elfen kollar så barnen sköter sig under hela december & flyttar sig även till en ny plats i huset varje natt. Så gulligt! Mina värdbarn tror verkligen på magin och även fortfarande på tomten. Tycker det är sååå sött!!

De har även en app nuförtiden som kallas för "Santa Tracker" där du kan se vart tomten hela tiden befinner sig i världen under jul. Det finns även ett nummer du kan ringa till tomtens assistens som talar om vilken tid på natten tomten ungefär kommer vara här. Barnen ringde igår och fick veta att tomten skulle vara i San Francisco runt 10:30pm. Så de skynda sig snabbt i säng!! Måste erkänna att jag saknar den svenska julen så mycket dock. Allt julgodis, lussebullar, julmust, ljusstakarna osv. Att man tittar på kalle, svensson svensson, äter julbord, tomten kommer och delar ut paket och allt det där. Inget av det existerar här. Men jag har ALLTID velat prova fira en Amerikansk jul med. Så känns ändå okej! Nästa år känns dock en jul hemma med familjen mer lockande. Man får nästan lite hemlängtan dagar som dessa. 

God jul på er allihopa. ♥ ♥ ♥


 

"It's beginning to look alot like christmas"

Ska börja med att uppdatera om den senaste veckan. 
Förra helgen jobbade jag över natten fredag till lördag, inget jag vanligtvis gör men det gjorde inte så mycket. Fick dessutom lite extra betalt, perfekt såhär precis innan jul. Vi gjorde brownies, byggde pepparkakshus, tittade på film & åt pizza. På lördagen när föräldrarna kom hem åkte jag & Malin och åt lite thaimat & tittade i lite affärer. Myspys. På söndagen åkte sedan jag & Malin in till San Francisco där vi plockade upp Evelina & åkte vidare mot Westfield Mall. Där mötte vi upp Felicia. Felicia är en av Lisas kompisar från Boston som är här på "semester" med sin värdfamilj just nu. Vi gick runt i lite affärer och dagen bara flög förbi. Det spöregna ute så var en perfekt dag för att hålla sig inomhus. Har sedan jobbat måndag, tisdag & halva onsdagen. Barnen har numera Jullov. Vi har därför vart iväg och bowlat, åkt till "the Discovery Museum" & ätit lunch på Donken. De här ungarna älskar donken & skulle kunna äta där varje dag om de fick bestämma. haha. I onsdags dök sedan barnens mormor&morfar och morbror upp som just nu bor här med oss över jul. Vi har även Luna här hos oss just nu, min värdfamiljs kompisars vita Labbe. Gosigaste & sällskapssjukaste hunden ever. Låter en inte vara ensam en sekund! haha. 

- Skickade iväg ett julkort till morfar ♥ -
 - Vad jag älskar med USA, alla dessa julbelysningar!! -
 
- Lite svårt att ta in att det är jul i detta vädret dock...haha -
- pizza night! -
- Baka brownies med minstingen! -
- Barnens fina Pepparkakshus vi gjorde tillsammans -
- Westfield Mall - 
 
- Här har vi Felicia från Boston. Och våran "tillfälliga" vovve Luna, såklart i min säng - 
 
 

 


- Jag vann! Haha, dock ser ni ju hur kass jag faktiskt är... -